Loading...
0

Klimatizace do vinného sklepa

Chladit vinný sklep nebo sklad potravin klimatizací je ekonomicky úspornější varianta než chlazení pomocí chladících boxů, vinoték apod. Požadavky na chlazení se obvykle pohybují mezi 8-24°C. Vždy je nutné řešit chlazení sklepa individuálně s přihlédnutím k jeho velikosti a členění, požadované teplotě a možnostem samotné montáže, tedy propojení venkovní a vnitřní jednotky.

Nejrozšířenějším druhem klimatizací jsou rezidenční a komerční, které v závislosti na značce mají nejnižší nastavitelnou teplotu na 16°C. Pro mnohé sklepy či sklady toto může být dostačující a v taktovém případě je rezidenční/komerční klimatizace vhodnou volbou.

Pro vinné sklípky s požadovanou teplotou nižší než 16°C je stále možné využít rezidenční/komerční klimatizaci, ovšem je již potřeba klimatizaci upravit. Jednou z cenově dostupných možností je SimKlima, což je originální zařízení, které umožňuje snížit nastavitelnou teplotu až na 10°C.

Výhoda klimatizace nespočívá pouze v chlazení, ale i ve vytápění a odvlhčování. Pomocí chlazení v létě snadno zajistíte perfektní skladovací teplotu a zabráníte znovu kvašení vína, a zároveň můžete klimatizací odvlhčovat a zamezit tak zamlženým demižónům. V zimě zas naopak můžete klimatizací přitopit, aby víno kvasilo, stačí na ovladači navolit požadovanou teplotu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *