Loading...
0
Priprava-IMG_20200309_085825013

Příprava při rekonstrukci

Příprava při rekonstrukci domu nebo bytu je v podstatě stejný stav jako při instalaci do hrubé stavby. Při rekonstrukci starého domu nebo rekonstrukci panelového bytu však musíme dbát zvýšené opatrnosti s ohledem na již stávající zabudované rozvody sítí a další dispozice prostoru. Ideální je poradit se v takovém případě s odborným poradcem. Po finalizaci povrchů zůstává opět prostor vizuálně zcela nenarušen.

Poptat/ Poradit s přípravou při rekonstrukci  »

příprava rekonstrukcia montáž klimatizace

Příprava do sádrokartonu

Sádrokarton je v poslední době velmi populární a rychlý systém stavby. Montáž sádrokartonových půdních vestaveb a dalších prostor ze sádrokartonových desek (SDK) má ale nevýhodu ve formě daleko horších tepelně-izolačních vlastností než mají běžné cihlové zdi. V takovýchto případech je obvykle zejména v letních měsících v obytných místnostech k nevydržení a teploty i v noci neklesnou na přijatelnou a komfortní hranici. Proto jsou přípravy v takovýchto prostorech nutností. Při tomto typu přípravy je vždy nutné zohlednit akustiku, požární odolnost a další požadavky SDK. Rozvody se v tomto případě provádí přímo v sádrokartonových příčkách nebo se trubky schovají v sádrokartonovém podhledu a po instalaci jen sádrokartonáři vše zaklopí sádrokartonovými deskami. Často je taková příprava pro zákazníka výraznou úsporou peněz, protože se v tomto případě dá navrhnout ideální trasa vedení. Díky přípravě nemůže dojít k poškození jednotek klimatizací při broušení a tmelení sádrokartonu a následném malování. Instalace klimatizace probíhá až po finální úpravě povrchů.

Další typy příprav

Zabýváme se i dalšími specifickými typy příprav jako jsou přípravy ve vinných sklepech, do panelu a betonu nebo přípravy pro tepelná čerpadla, pro multisplitové systémy s proměnným průtokem chladiva (VRV systémy) a další specifické instalace. Neváhejte se na nás obrátit s vašim speciálním požadavkem, jistě najdeme vhodné řešení i pro vás.